Atelier: Înțelepciunea Corpului

Atelier: Înțelepciunea Corpului

Ce facem?

Creăm un spațiu de siguranță şi căldură împreună şi folosim instrumente din terapii somatice, terapii trauma-informed, polyvagal informed şi psihoterapie experiențială pentru a explora relația cu corpul, senzațiile şi emoțiile.

Prin exerciții somatice (de conştientizare corporală, mişcare conştientă, grounding ş.a.m.d.) şi tehnici-expresiv creative, urmărim extinderea capacității noastre actuale de conectare cu corpul și cu emoțiile noastre și capacitatea noastră de a ne conecta cu ceilalți.

Vom îmbina practica cu scurte momente de teorie (psihoeducație) în care vom discuta despre ce înseamnă şi care este rolul lucrului cu corpul în gestionarea stresului, prevenirea burnout-ului, a diferitelor boli şi afecțiuni şi în recuperarea în urma traumelor. Vom aborda subiecte precum: impactul stresului asupra organismului, sistemul nervos autonom, fereastra de toleranță și rolul nervului vag, cu scopul practic de a oferi instrumente pentru reducerea simptomelor şi promovarea stării de bine și sănătate.


De ce să participi?

Dacă întâmpini dificultăți în gestionarea stresului sau ai stări de oboseală constantă, lipsă de energie, simptome fără o explicație medicală, dacă ai dificultăți cu somnul, procrastinezi sau, din contră, te afli într-o continuă stare de agitație şi acțiune, cu dificultate în a te relaxa sau odihni, în acest atelier vei avea ocazia să primeşti anumite răspunsuri şi recomandări practice.

Atunci când dezvoltăm nivelul de conștientizare a corpului, vom putea să recunoaştem semnele fizice de stres mai devreme și să luăm măsuri pentru a-l atenua, mai degrabă decât să-i permitem să se dezvolte până la boală.

Drumul către bunăstare şi sănătate începe cu a ne împrieteni cu propriul corp. Ne putem recupera în urma unor perioade şi experiențe dificile şi ne putem bucura pe deplin de comorile vieții revenind în contact cu noi înşine, prin intermediul corpului.

Cum te înscrii?

Înscrierile pentru acest atelier s-au închis.

Dacă ești interesat de următoarele ateliere live și/sau online, scrie e-mail la [email protected] și îți voi trimite detalii.