Testimoniale

Am participat la mai multe dintre atelierele organizate de Adelina, precum și la întâniri bilaterale de consiliere, legate de copiii mei și dificultățile întâmpinate la gradiniță și nu numai. De fiecare dată am fost plăcut impresionată de profesionalismul, căldura și implicarea de care dă dovadă. Respectul, atenția, și interesul pe care îl arată tuturor celor cu care lucrează, o recomandă ca fiind alegerea potrivită indiferent dacă vrei să participi la sesiuni individuale sau să fii prezent la unul dintre evenimentele organizate de ea.

(Andrea, mamă a doi copii)


„Un psiholog bun trebuie să aibă multiple abilități: răbdarea de a asculta și înțelege, obiectivismul de a analiza corect situația, capacitatea de a adapta instrumentele puse la dispoziție de psihologie pentru fiecare persoană și situație în parte. Adelina Rotaru are înnăscute abilitățile de psiholog și reprezintă un spijin de excepție pentru activitatea Școlii Montessano, ca psiholog, consilier psihologic și psihoterapeut unde situația o impune, venind în întâmpinarea nevoilor copiilor, adulților din mediu și părinților. Adelina este totodată un prieten de nădejde și sfetnic de încredere al organizației noastre.”

(Magdalena R.J. Voinea, fondator Grădinița și Școala Montessano, mamă)


„Am interacționat încă din prima clipă cu Adelina într-un mod ușor, plăcut și natural. M-a ajutat să clarific anumite aspecte în relația mea cu copiii, să înțeleg mai bine comportamentul lor, ceea ce a condus la o gestionare mai ușoară a situațiilor conflictuale. Adelina este o persoană cu care îmi face plăcere să comunic de fiecare dată.

(Andreea, mamă cu doi copii)

„Ca și director de grădiniță, am avut ocazia să colaborez cu Adelina în lucrul cu copiii, timp în care a dat dovadă de multă răbdare, înțelegere și pozitivism. Am remarcat cu admirație capacitatea ei de a înțelege copiii, de a-i sprijini în felul în care simțea că aceștia au nevoie și bucuria de a fi în preajma lor. Este o fire blândă, copilăroasă, de aceea cred că se apropie cu ușurință de sufletul lor, ceea ce este esențial pentru a fi un psiholog bun. Ulterior, ca și psiholog al grădiniței și școlii Montessano, reprezintă un spriijin permanent pentru întreaga echipă pedagogică în gestionarea aspectelor sensibile atât în relația cu părinții, cât și cu copiii. Contribuția ei este esențială în gestionarea unei comunități de copii cu vârste cuprinse între 1 an și 8 ani, printr-o abordare deschisă, bazată pe înțelegerea și respectul față de copil, în armonie cu principiile Montessori. Echilibrată, caldă și întotdeauna pozitivă, mă pot baza pe profesionalismul ei, în parcursul nostru de dezvoltare a unei comunități solide de părinți și copii înțelepți.”

(Antonia Stanciu * manager grădinița și școala Montessano *, mamă a doi copii)