Când corpul spune DA...

Corpul este recipientul tuturor experiențelor noastre încă dinainte de a ne naşte. Relațiile noastre semnificative sunt amprentate în biologia noastră şi în modul în care funcționăm azi. Lucrul cu mintea ajută, să ne observăm gândurile, să analizăm, să conştientizăm, să căutăm explicații şi semnificații, însă corpul "ține scorul". Fără a acorda atenție corpului, fără a-l implica direct în procesul de vindecare, de renegociere, de reorganizare şi integrare a experiențelor noastre dificile, vindecarea va rămâne incompletă.

Învățând să fim atenți la senzațiile noastre, înțelegem limbajul corpului, acel "limbaj al creierului primitiv" prin care ajungem să fim în contact cu noi înşine şi să ne dăm seama ce e potrivit pentru noi cu adevărat.

Un mod de a avea grijă de corpul nostru este activitatea fizică. Te invit să observi la ce anume spune corpul tău DA şi să îți dai voie să experimentezi, fie că este vorba de jogging, sporturi de echipă, aerobic, fitness, dans, yoga, pilates, ciclism, arte marțiale, înot sau altceva.

Dă-ți voie să găseşti ceea ce e mai potrivit pentru tine şi observă în ce fel te face să te simți bine activitatea pe care o faci, cum simți în corpul tău că e bine, plăcut sau confortabil.

Adelina Rotaru

Adelina Rotaru

Bucharest