Atelier online Înțelepciunea corpului

Atelier online Înțelepciunea corpului

Înscrierile la acest atelier s-au încheiat.

Te invit la atelierul Înțelepciunea corpului în varianta online, ca primul dintr-o serie de ateliere ce vor fi anunțate ulterior, în care îmbinăm elemente din psihoterapie cu practici somatice şi experiențiale. 

*Pentru cei care au participat fizic la atelierul din 19 noiembrie conținutul va fi asemănător cu acesta.

Acest atelier este pentru persoanele care îşi doresc să învețe despre relația lor cu propriul corp, cum pot explora corpul pentru a-i descifra mesajele în manieră blândă şi cum pot cultiva această relație pentru a deveni o resursă în viața de zi cu zi pe termen lung.

Când şi cât?

13 decembrie de la 18:30 la 20:30 pe platforma Zoom. Vei primi link ulterior rezervării locului.

150 ron / persoană

Maxim 20 participanți.

Cum te înscrii?

Înscrierile la acest atelier s-au încheiat.

Ce include?

Practici experiențiale şi somatice, timp alocat fiecarui participant pentru a împărtăşi pe scurt experiențele din cadrul atelierului (dacă doreşte), resurse (articole, video, bibliografie) şi fişe de lucru cu exerciții şi recomandări ce pot fi folosite oricând.

De ce să participi?

Dacă întâmpini dificultăți în gestionarea stresului sau ai stări de oboseală constantă, lipsă de energie, simptome fără o explicație medicală, dacă ai dificultăți cu somnul, procrastinezi sau, din contră, te afli într-o continuă stare de agitație şi acțiune, cu dificultate în a te relaxa sau odihni, în acest atelier vei avea ocazia să primeşti anumite răspunsuri şi recomandări practice.

Atunci când dezvoltăm nivelul de conștientizare a corpului, vom putea să recunoaştem semnele fizice de stres mai devreme și să luăm măsuri pentru a-l atenua, mai degrabă decât să-i permitem să se dezvolte până la boală.

Drumul către bunăstare şi sănătate începe cu a ne împrieteni cu propriul corp. Ne putem recupera în urma unor perioade şi experiențe dificile şi ne putem bucura pe deplin de comorile vieții revenind în contact cu noi înşine, prin intermediul corpului. 

Ce facem?

Creăm un spațiu de siguranță şi căldură împreună şi folosim instrumente din terapii somatice, terapii trauma-informed, polyvagal informed şi psihoterapie experiențială pentru a explora relația cu corpul, senzațiile şi emoțiile.

Prin exerciții somatice (de conştientizare corporală, mişcare conştientă, grounding ş.a.m.d.) şi tehnici-expresiv creative, urmărim extinderea capacității noastre actuale de conectare cu corpul și cu emoțiile noastre și capacitatea noastră de a ne conecta cu ceilalți.

Vom îmbina practica cu scurte momente de teorie (psihoeducație) în care vom discuta despre ce înseamnă şi care este rolul lucrului cu corpul în gestionarea stresului, prevenirea burnout-ului, a diferitelor boli şi afecțiuni şi în recuperarea în urma traumelor. 

Vom aborda subiecte precum: impactul stresului asupra organismului, sistemul nervos autonom, fereastra de toleranță și rolul nervului vag, cu scopul practic de a oferi instrumente pentru reducerea simptomelor şi promovarea stării de bine și sănătate. 

Cu cine?

Mă numesc Adelina-Gabriela Rotaru și în rolul profesional sunt consilier psihologic şi psihoterapeut experiențialist pentru adulți şi copii, cu specializări în terapii somatice şi terapii centrate pe traumă precum Somatic Experiencing, Tension, Stress and Trauma Release Method (TRE), Eye Movement Desensitization and Reprocessing Therapy (EMDR), NeuroAffective Relational Model (NARM).